
Wersje kompatybilne
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Red velvet cakes
- 120 g buttermilk
- ½ tsp natural red food colouring (see Tips)
- 1 egg
- 150 g plain flour
- 150 g caster sugar
- 30 g cocoa powder
- 65 g salted butter softened
- 2 tsp apple cider vinegar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Vanilla cream cheese icing
- 150 g cream cheese cut into pieces
- 150 g salted butter cut into pieces
- 50 g icing sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- ¼ tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 276.9 kcal / 1162.9 kJ
- Białko
- 3.9 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Sód
- 275.3 mg