![Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce Birnen-Topfenstrudel mit Vanillesauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c125f444-6cb9-4401-8a8f-51eaefa21f20/Derivates/441bfe7d-a9c7-4956-aabb-8ade818ed13e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Birnen-Topfenstrudel
- 100 g Zucker
- 500 g Magerquark
- 200 g Joghurt, 3,5% Fett
- 45 g Weichweizengrieß
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 3 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 3 Eier
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale abgerieben und Saft ausgepresst
- 450 g Birnen (ca. 2-3 Stück)
- 50 g Butter, in Stücken
- 4 Strudelteigblätter
Vanillesauce
- 400 g Milch
- 1 Ei
- 50 g Zucker
- ½ Vanilleschote, nur das Mark
- 10 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1022 kJ / 244 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenpalatschinken
1h 30 min
Rohrnudeln mit Pflaumen
1klst 50 min
Scheiterhaufen
1h 30 min
Zwetschkenknödel mit Butterbröseln
1 Std.
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45min
Gefüllte Buchteln mit Walnuss-Honig-Kruste und Vanillesauce
1h 30 min
Topfen-Marillen-Strudel
1h 30 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Topfenstrudel
2h 10 min
Apfelstrudel
1h 20 min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min