Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Heidelbeer-Sauce
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
500 g
Składniki
-
Äpfel geschält, geviertelt, entkernt300 g
-
Butter20 g
-
Heidelbeeren, frisch oder gefroren100 g
-
Rohrzucker70 g
-
Zimt, gemahlen1 TL
-
1 TL Vanillezucker, selbst gemachtVanillezucker1 Päckchen
-
Zitronensaft1 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 500 g
Sód
7.4 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
2794.6 kJ /
667.9 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
10.3 g
Węglowodany
137 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marillenröster
30 min
Sellerie-Salz
35 min
Rote-Rüben-Relish
1 godz. 15 min
Orangenpaste
30 min
Eisgugelhupf mit Beerensauce
8 godz. 45 min
Ofakatz (Germgugelhupf mit Früchten)
2 godz.
Zitronensalzpaste
10 min
Exoten-Grütze mit Vanille-Crème fraîche
1 godz. 5 min
Arme Ritter mit Apfel-Birnen-Kompott
25 min
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Birnenkonfitüre
20 min
Ölkuchen mit Marillen
1 godz.