Apfel-Heidelbeer-Sauce

Apfel-Heidelbeer-Sauce

4.9 234 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
500 g

Składniki

  • Äpfel geschält, geviertelt, entkernt
    300 g
  • Butter
    20 g
  • Heidelbeeren, frisch oder gefroren
    100 g
  • Rohrzucker
    70 g
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Vanillezucker
    1 Päckchen
    1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • Zitronensaft
    1 EL

Wartości odżywcze na 500 g

Kalorie 667.9 kcal / 2794.6 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 137 g
Błonnik 11 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 7.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...