Zwetschgenknödel
TM6 TM5

Zwetschgenknödel

4.0 (31 ocen)

Składniki

Zwetschgenknödel

  • 60 g Butter, kalt, in Stücken
  • 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 1 Prise Salz
  • 60 g Weichweizengrieß
  • 250 g Magerquark
  • 1 Ei
  • Salz zum Kochen
  • Wasser zum Kochen
  • 130 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 8 Zwetschgen, entsteint

Zuckerbrösel

  • 100 g Butter
  • 3 - 4 EL Zucker
  • 100 g Paniermehl, selbst gemacht (siehe Tipp)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3047 kJ / 728 kcal
Białko
19 g
Węglowodany
84 g
Tłuszcz
37 g
Tłuszcz nasycony
22 g
Błonnik
5.7 g
Sód
496 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy