Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln, ungeschält
- 50 g Orangeat
- 100 g Rosinen
- 200 g Milch und 1 EL für die Ei-Streiche
- 80 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 550 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 5 Tropfen Zitronen-Aroma von Dr. Oetker
- 5 Tropfen Rum-Aroma von Dr. Oetker
- 3 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter (Größe M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 48 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schwarzwälder Kirschdessert
1j 40 menit
Nuss-Striezel
2 Std. 10 Min
Quark-Nuss-Stollen
2h 30min
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1h 20min
Gefüllte Lebkuchen
11 Std. 30 Min
Vanillezucker
72 godz.
Neujahrs Schweinderl mit süßer Nussfülle
2 Std.
Osterpinze
2h 30min
Nusspotize
2j 20 menit
Osternest aus Germteig
2 Std.
Nusszwieback
7 Std. 50 Min
Omas Kärntner Reindling
2 Std. 25 Min