Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Mandeln, ungeschält
- 50 g Orangeat
- 100 g Rosinen
- 200 g Milch und 1 EL für die Ei-Streiche
- 80 g Butter, etwas mehr zum Einfetten
- 1 Päckchen Trockengerm (7 g) von Dr. Oetker
- 100 g Zucker
- 550 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Prise Salz
- 5 Tropfen Zitronen-Aroma von Dr. Oetker
- 5 Tropfen Rum-Aroma von Dr. Oetker
- 3 Eier (Größe M)
- 2 Eidotter (Größe M)
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1402 kJ / 335 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 48 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikörkekse von Dr. Oetker
1h 20 min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1h 30min
Rumkugeln von Dr. Oetker
30min
Schokokipferl
1h 30min
Florentiner mit Mürbteig
1h 20 min
Nusspotize
2h 20min
Nuss-Striezel
2h 10min
Osterpinze
2h 30 min
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Rumschnitten
50min
Kokosbusserl
25 Std.
Omas Hausfreunde
45min