Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 45 g azeite
- 1 - 2 pitadas de sal
- 30 g chalota
- 200 g salsicha fresca de porco, s/ pele, picada
- 1 pitada de pimenta preta
- 150 g uvas vermelhas s/ grainha, cortadas em metades
-
130
g queijo scamorza cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 130 g queijo fumado - Azeite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2641 kJ / 631 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 593 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fritata de salmão, agrião e leite de coco
1 Std. 30 Min
Empanada de carne e azeitonas
1小时
Bifes enrolados com cornichons e couve-roxa
Brak ocen
Moussaka de lentilha
2h 20 min
Lombo Wellington com puré de batata, cenoura molho de vinho doce
2 Std. 40 Min
Sopa de feijão-branco e tortellini
40min
Gelado de morango e leite condensado
5 dk
Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas
2小时 25 分钟
Entrecosto em slow cooking com molho barbecue
4 Std. 25 Min
Tortilha de batata e chouriço
50min
Empada de cozido à portuguesa
2小时 10 分钟
Queques de piza com pepperoni
45 Min