Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g água
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ovo
- 45 g azeite
- 1 - 2 pitadas de sal
- 30 g chalota
- 200 g salsicha fresca de porco, s/ pele, picada
- 1 pitada de pimenta preta
- 150 g uvas vermelhas s/ grainha, cortadas em metades
-
130
g queijo scamorza cortado em pedaços (2 cm aprox.)
lub 130 g queijo fumado - Azeite q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2641 kJ / 631 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 593 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombinho no pão
1h 45 min
Burritos
55 Min
Piza múmia
1h 20min
Recheio de porco lento
5h 30 min
Vianinhas recheadas
50 Min
Brusqueta com pasta de requeijão, menta e ervilhas
15 Min
Fritata com chouriço
40 min
Keftedes (almôndegas)
2h 30 min
Sandwiches de pão de natas com creme de avelã
5h 30 min
Lombinho de porco com pão naan de alho e salada de pepino
1h 45 min
Bolo de crepes com crème brulée
2h 30 min
Patê de fumados
5min