Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Focaccia
- 380 g água
- 10 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 500 g farinha
- 30 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. chá de sal
- Sal grosso q.b. p/ polvilhar
Pesto
- 20 g queijo parmesão
-
20
g pinhão
lub 20 g amêndoa - ½ dente de alho
- 80 g folhas de manjericão
- 60 g azeite, mais q.b. p/ temperar
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 tomates maduros cortados em rodelas (7-8 mm aprox.)
- Sal q.b. p/ temperar
- 1 c. chá de orégãos
- 300 g queijo mozarela cortado em rodelas (5-6 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1398.5 kJ / 334.3 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 34.2 g
- Tłuszcz
- 16.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 312.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tisana de gengibre, mel e citronela
Brak ocen
Mini calzones de espinafres feta e menta com molho ajvar
2j 30 menit
Pãezinhos fritos
1j 30 menit
Molho holandês
10 min
Wraps de coentros com húmus de tomate seco, azeitonas e manjericão
45 Min
Molho holandês
15min
Focaccia com azeitona e alecrim
72 Std.
Tigela Benedict
50 menit
Piza com pesto de pistácio, burrata e mortadela
3h 10min
Pão com barriga de porco (Gua Bao)
1j 20 menit
Focaccia de alecrim e tomate seco
1j 20 menit
Focaccias
2j