Focaccia com mozarela, tomate e pesto

Focaccia com mozarela, tomate e pesto

4.3 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
12 unidades

Składniki

Focaccia
  • água
    380 g
  • fermento de padeiro fresco
    10 g
  • açúcar
    1 c. chá de
  • farinha
    500 g
  • azeite mais q.b. p/ untar
    30 g
  • sal
    1 c. chá de
  • Sal grosso q.b. p/ polvilhar
Pesto
  • queijo parmesão
    20 g
  • pinhão
    20 g
    20 g amêndoa
  • alho
    ½ dente de
  • folhas de manjericão
    80 g
  • azeite mais q.b. p/ temperar
    60 g
  • sal
    1 - 2 pitadas de
  • tomates maduros cortados em rodelas (7-8 mm aprox.)
    1 - 2
  • Sal q.b. p/ temperar
  • orégãos
    1 c. chá de
  • queijo mozarela cortado em rodelas (5-6 mm aprox.)
    300 g

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 334.3 kcal / 1398.5 kJ
Białko 11.3 g
Tłuszcz 16.8 g
Węglowodany 34.2 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 312.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...