Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Calda
- 500 g polpa de acerola
- 100 g água
- 100 g açúcar
Creme
- 800 g leite
- 200 g natas
- 100 g açúcar
- 4 gemas de ovo
- 40 g amido de milho
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 300 g palitos la reine
- Raspas de chocolate branco q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1526 kJ / 365 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo com cobertura de leite condensado e morango
2h 30min
Bolo de cupuaçu com calda de abacaxi
2 Std.
Escondidinho de carne seca
12h
Bolo de fubá
50min
Brigadeirão
2h 30min
Cheesecake de abacate com limão
Brak ocen
Coalhada seca
15h 10min
Sopa de frango e milho verde e Terrinas de brócolis
1sa 25 dk
Tortilhas Tex-Mex com porco desfiado
1 Std. 20 Min
Terrine de beterraba
8h 20min
Molho de baunilha (crème anglaise)
10min
Cocada da avó Dede
25min