Urządzenia i Akcesoria
Stachelbeer-Schichtdessert
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Apfelsaft150 g
-
Zucker30 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Vanillepuddingpulver15 g
-
Stachelbeeren grün, geputzt500 g
-
Baisergebäck in Tropfen30 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
2 g
Kalorie
1314 kJ /
313 kcal
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
26 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 3/2018
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zimt-Quark-Töpfchen auf Sauerkirschkompott
1 godz.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 godz. 10 min
Himmelstorte
1 godz. 40 min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 godz. 30 min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 godz. 40 min
Rhabarberkuchen mit Baiserhaube
1 godz. 20 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Stachelbeer-Baiser
1 godz. 10 min
Sanddorn-Torte (Mecklenburg-Vorpommern)
10 godz. 45 min
Schichtdessert mit Kirschen
15 min
Pflaumen-Streusel-Käsekuchen
4 godz. 10 min
Westfälische Quarkspeise
1 godz. 25 min