Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Apfelsaft
- 30 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 15 g Vanillepuddingpulver
- 500 g Stachelbeeren, grün, geputzt
- 30 g Baisergebäck, in Tropfen
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1314 kJ / 313 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Johannisbeer-Vanille-Creme
45 Min
Brombeer-Quark-Terrine
8 godz.
Rote Grütze
30 Min
Schichtdessert mit Kirschen
15 Min
Erdbeer-Heidelbeer-Grütze mit Holundersauce
4 Std.
Westfälische Quarkspeise
1 Std. 25 Min
Rhabarber-Erdbeer-Kompott mit Joghurt
1 Std. 30 Min
Exoten-Grütze mit Vanille-Crème fraîche
1h 5min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 Std. 30 Min
Rote Grütze Deluxe
30 Min
Apfel-Amaranth-Quarkspeise
1 Std. 10 Min
Stachelbeer-Baiser
1 Std. 10 Min