Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Milch
- 20 g Speisestärke
- 100 g Zucker
- 2 Eier
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 400 g Stachelbeeren, grün (siehe Tipp)
- 100 g Trauben, hell
- ½ Pck. Vanillepuddingpulver
- 20 g Wasser (2 EL)
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 100 g Magerquark
- Wartości odżywcze
- na 1 Glas
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sahne-Grießpudding mit Roter Grütze
15 Min
Eier gelb färben
55min
Rhabarber Curd
40 Min
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
1 Std. 15 Min
Sahne-Grießpudding
20 Min
Ananas anbraten (200 g)
15 Min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 Std. 30 Min
Kirsch-Grütze
20 Min
Quitten-Tarte
50 Min
Stachelbeer-Rahm-Kuchen
10 Std.
Slow Cooking Pflaumenmus
6h 30min
Rote Grütze Deluxe
30 Min