Urządzenia i Akcesoria
Steamed Wholemeal Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 slices
Składniki
-
butter for greasing1 Tbsp
-
2 Tbsp oat flakes, for dustingsemolina for dusting2 Tbsp
-
250 g wheat grainsspelt grains250 g
-
water1250 g
-
10 g honeydark treacle (opcjonalnie)10 g
-
2 tsp dried instant yeast, crumbledfresh yeast crumbled20 g
-
bread flour plus extra for dusting50 g
-
balsamic vinegar10 g
-
salt1 tsp
-
60 - 80 g mixed seedssunflower seeds100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
4 g
Kalorie
409 kJ /
98 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6h 40min
Wholemeal Pitta
1h 35min
Bulgur Wheat
35min
Spelt Bread
1h 45min
Steamed Bread Rolls
2h 10min
Sonja's Bread
3h 10min
Rye and Walnut Bread
1h 25min
Five-seed bread
1h 50min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3h
Crusty Spelt Bread
2h 20min
Seedy Wholemeal Bread
1h 35min
Classic Wholemeal
2h 40min