Steamed Wholemeal Bread
TM5

Steamed Wholemeal Bread

5.0 (18 ocen)

Składniki

  • 1 Tbsp butter, for greasing
  • 2 Tbsp semolina, for dusting
    lub 2 Tbsp oat flakes, for dusting
  • 250 g spelt grains
    lub 250 g wheat grains
  • 1250 g water
  • 10 g dark treacle (opcjonalnie)
    lub 10 g honey (opcjonalnie)
  • 20 g fresh yeast, crumbled
    lub 2 tsp dried instant yeast, crumbled
  • 50 g bread flour, plus extra for dusting
  • 10 g balsamic vinegar
  • 1 tsp salt
  • 100 g sunflower seeds
    lub 60 - 80 g mixed seeds

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
409 kJ / 98 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy