Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g water
- 1 tsp sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
100
g strong wholemeal bread flour
lub 100 g chestnut flour - 300 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 1500 g water
- 150 g green beans, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 150 g cream cheese
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g basil pesto (opcjonalnie)
- 20 g extra virgin olive oil (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 503 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tempeh Bolognaise
30min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 Std.
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Orange Bulgur with Roasted Vegetables (TM5)
1 Std.
Middle Eastern Aubergine Pies
2h
Potato and Rosemary Focaccia
2h 35min
No-rise Wholemeal Pizzas
40min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Polenta with Ratatouille
1 Std. 20 Min
Spinach, Tomato And Cheese Lasagne
2h 45min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Aubergine and Tomato Pasta
45min