Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 230 g water
- 1 tsp sugar
-
1 ½
tsp dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast, crumbled - 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
-
100
g strong wholemeal bread flour
lub 100 g chestnut flour - 300 g strong white bread flour
- 1 tsp fine sea salt
Topping
- 1500 g water
- 150 g green beans, cut in pieces (2-3 cm)
- 150 g mozzarella, drained, cut in pieces
- 150 g cream cheese
- ½ tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 50 g basil pesto (opcjonalnie)
- 20 g extra virgin olive oil (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2106 kJ / 503 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1óra
Wholewheat Spaghetti with Avocado Sauce and Vegan 'Parmesan'
25 Min
Mediterranean Pearl Barley Risotto
1óra
Green Bean Casserole
1h 30min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45min
Wild Rice and Tuna Salad
50min
Rainbow Veggie Pizza
1 godz. 40 min
Semolina pancakes (Beghrir)
1óra
Strawberry and Pear Terrine
9h 30min
Spelt Flour Pizza with Chicory and Taleggio
2 Std. 30 Min
Nut Balls with Tomato Sauce
50min
Banana Peel Cookies
1h 30min