Rye Flatbreads
TM6 TM5

Rye Flatbreads

4.6 (8 ocen)

Składniki

  • 70 g oat flakes
  • 500 g water
  • 2 tsp dried instant yeast (8 g)
    lub 20 g fresh yeast, crumbled
  • 2 Tbsp honey
  • 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
  • 200 g rye flour
  • 380 g bread flour, plus extra for dusting
  • 1 ½ tsp salt
  • ½ - 1 tsp dried fennel seeds, to taste (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 piece
Kalorie
1738 kJ / 415 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy