Urządzenia i Akcesoria
Rye Flatbreads
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 pieces
Składniki
-
oat flakes70 g
-
water500 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (8 g)2 tsp
-
honey2 Tbsp
-
sunflower oil plus extra for greasing100 g
-
rye flour200 g
-
bread flour plus extra for dusting380 g
-
salt1 ½ tsp
-
dried fennel seeds (opcjonalnie) to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
9 g
Kalorie
1738 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Five-seed bread
1 godz. 50 min
Pain aux Cereales
12 godz. 15 min
Tomato Ketchup
1 godz. 15 min
Falafel
24 godz.
Scandinavian Rye Bread
27 godz.
Plain Yoghurt
14 godz.
Greek Yoghurt with Honey and Walnuts
18 godz. 30 min
Grain Bread with Cashew Butter
55 min
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Tomato Ketchup
40 min
Seedy Wholemeal Bread
1 godz. 35 min
Olive Bread Rolls
2 godz.