Urządzenia i Akcesoria
Rye Flatbreads
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 pieces
Składniki
-
oat flakes70 g
-
water500 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (8 g)2 tsp
-
honey2 Tbsp
-
sunflower oil plus extra for greasing100 g
-
rye flour200 g
-
bread flour plus extra for dusting380 g
-
salt1 ½ tsp
-
dried fennel seeds (opcjonalnie) to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
9 g
Kalorie
1738 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Steamed Wholemeal Bread
2h
Walnut Bread
2h 45min
Flour from cereal grains or pulses
5min
Sourdough Rye
51h 10min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3h 40min
Scandinavian Rye Bread
27h
Spelt Bread
1h 45min
Wholemeal Focaccia
2h 35min
Mini Fougasse
5h
German Bread
4h 15min
Five-seed bread
1h 50min
Sonja's Bread
3h 10min