Urządzenia i Akcesoria
Rye Flatbreads
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 pieces
Składniki
-
oat flakes70 g
-
water500 g
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast (8 g)2 tsp
-
honey2 Tbsp
-
sunflower oil plus extra for greasing100 g
-
rye flour200 g
-
bread flour plus extra for dusting380 g
-
salt1 ½ tsp
-
dried fennel seeds (opcjonalnie) to taste½ - 1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
9 g
Kalorie
1738 kJ /
415 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
4.8 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Liquid Yoghurt in Mixing Bowl
12 godz.
Scandinavian Rye Bread
27 godz.
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Grissini with Parmesan and Herbs
5 godz. 10 min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50 min
Watercress and Oat Soup
35 min
Sonja's Bread
3 godz. 10 min
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2 godz. 35 min
Walnut Bread
2 godz. 45 min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Rye and Walnut Bread
1 godz. 25 min
Olive Bread Rolls
2 godz.