Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g oat flakes
- 500 g water
-
2
tsp dried instant yeast (8 g)
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 2 Tbsp honey
- 100 g sunflower oil, plus extra for greasing
- 200 g rye flour
- 380 g bread flour, plus extra for dusting
- 1 ½ tsp salt
- ½ - 1 tsp dried fennel seeds, to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1738 kJ / 415 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min.
Persian Flatbread with Herb and Walnut Dip
2h 35min
Spiced Moroccan lentil soup
40 min.
Socca with Tuna, Olives and Capers
1h 5 min.
Spelt Bread
1h 45 min.
Slow Cooked Beans with Cider
2 Std. 30 Min
Oat and Cashew Pasties
2 Std. 30 Min
Breaded Cheese-Stuffed Jalapenos
30 min.
Puy Lentil Dip
45min
Sonja's Bread
3 Std. 10 Min
Houmous
13h 30min
Quick Falafel
30 min.