Gingerbread ice cream

Gingerbread ice cream

4.7 50 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 10 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • vanilla bean split lengthways, seeds scraped and pod
    1
  • full cream milk
    400 g
  • pouring (whipping) cream
    400 g
  • caster sugar
    40 g
  • light brown sugar
    60 g
  • golden syrup
    60 g
  • egg yolks
    6
  • ground ginger
    1 tbsp
  • mixed spice
    2 tsp
  • salt (optional)
    1 pinch
  • gingernut biscuits (see Tips)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 498 kcal / 2091.4 kJ
Białko 7.6 g
Tłuszcz 33.7 g
Węglowodany 43.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 19.8 g
Sód 150.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...