Calzoni vegetariani

Calzoni vegetariani

4.6 23 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • 300 g farina
  • 15 g di lievito di birra fresco
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • 1 cucchiaino zucchero
  • 70 g di acqua tiepida
  • 80 g di latte intero
  • 10 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Ripieno
  • 50 g di Provolone a pezzi (2 cm)
  • 500 g di acqua
  • 400 g di bietola o indivia, le foglie mondate e ben asciutte
  • 1 peperoncino piccante fresco
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 50 g di uvetta sultanina precedentemente ammollata in acqua tiepida
  • 50 g di olive nere denocciolate
  • 1 pizzico di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 6 g
Kalorie 853 kJ / 204 kcal
Tłuszcz 8.3 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...