Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 300 g di farina
-
15
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 1 cucchiaino di zucchero
- 70 g di acqua tiepida
- 80 g di latte intero
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 50 g di Provolone a pezzi (2 cm)
- 500 g di acqua
- 400 g di bietola o indivia, le foglie mondate e ben asciutte
- 1 peperoncino piccante fresco
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di uvetta sultanina precedentemente ammollata in acqua tiepida
- 50 g di olive nere denocciolate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 853 kJ / 204 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Calzoni ricotta e funghi
1h 5min
Calzone
2h 50min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Pizzo Salentino con la gialletta
3h 30min
Panzerotti gustosi ai peperoni
1 Std. 50 Min
Focaccia ai friarielli
2h 15min
Focaccia a sorpresa
2h
Pizza di patate alle verdure
2h
Focaccia di patate
2h 50min
Focaccia alle melanzane
1 Std. 50 Min
Focaccia pugliese
1 godz. 10 min