Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi (3-4 cm)
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 30 - 35 g di fecola di patate, a seconda della densità finale desiderata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cioccolata calda al caffè
15 Min
Cioccolata calda alla vaniglia
15 Min
Decotto stimolante di mela, fragole e spezie
35min
Cioccolata bianca calda ai pistacchi
15 Min
Mousse al caffè (senza lattosio)
3 Std. 20 Min
Cioccolata alla gianduia
15 Min
Cioccolata calda
10min
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50min
Punch caldo alla mela
30min
Cioccolata chai
25min
Cioccolata calda alla cannella
15 Min
Cremoso al cioccolato al latte da vasetto (di Luca Montersino)
25min