Paella

Paella

4.4 80 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di gamberi crudi interi
  • 1200 g di acqua
  • 3 pizzico di sale
  • 400 g di cozze e vongole, spurgate
  • 200 g di petti di pollo a tocchetti (2 cm)
  • 8 scampi
  • 60 g di scalogni a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di calamari ad anelli
  • 1 foglia di alloro secca
  • 200 g di carne di maiale il lombo a tocchetti (2 cm)
  • 250 g di salamini piccanti (tipo Napoli) a fettine (1 salamino)
  • 1 pizzico di pepe nero in polvere
  • 1 peperone rosso pulito e a listarelle (1 cm)
  • 150 g di piselli freschi
  • 250 g di riso Parboiled (cottura 14 minuti)
  • 1 bustina di zafferano

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 61 g
Kalorie 3431 kJ / 820 kcal
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...