Pizza ai peperoni

Pizza ai peperoni

4.4 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    220 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • di lievito di birra
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di farina di forza (manitoba)
    400 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di mozzarella a pezzi (3-4 cm)
    200 g
  • di cipollotto a pezzi
    60 g
  • di peperoni gialli e rossi puliti, in falde
    350 g
  • di pomodori senza semi, in quarti
    400 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di sale
    1 ½ cucchiaini
  • di pepe macinato
    1 pizzico
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
    1 rametto

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 638 kcal / 2669 kJ
Białko 23.4 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 88.2 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...