Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 claras de ovo
- 150 g óleo de amendoim, mais q.b. p/ untar
- 4 gemas de ovo
- 180 g agrião
- 300 g açúcar
- 300 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 2 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2029 kJ / 495 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de requeijão e canela
1 Std.
Favas com coentros e ovos escalfados
1 godz. 5 min
Bolo de avelã e café
40min
Tarte de requeijão
35min
Bolo de curgete e cacau
24h
Mousse de amêndoa
2h
Bolo de açafrão
1 Std.
Tigelada familiar
1 Std. 10 Min
Farófias com creme de limão
40min
Sopa de agrião com ovo cozido
45min
Bolo de espinafres e cenoura
1 godz. 5 min
Papas de carolo
35min