Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Maionese
- 150 g óleo
- 150 g azeite
- 1 ovo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
-
1
c. sopa de vinagre
lub 1 c. sopa de sumo de limão
Bacalhau
- 100 g queijo emmental
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 40 g azeite
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 900 g bacalhau demolhado e desfiado
- 2 folhas de louro
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de orégãos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 4856.3 kJ / 1160.7 kcal
- Białko
- 103.6 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 65.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 10995.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau à comadre
1h 10min
Soufflé de atum e cebolinho
1h 5min
Empadão de massa com frango
1h 15min
Empada folhada de carne
1u. 45min
Fritata de brócolos e fiambre no forno
50min
Legumes no forno com bacon e croutons
1h 5min
Massa com fiambre, presunto e milho
50min
Bacalhau com vinho do Porto
45min
Bacalhau com natas
40min
Gratinado de frango, fiambre e queijo
1h
Bacalhau à Zé do Pipo
1h
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min