Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 500 g broa de milho partida em pedaços
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 800 g água
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 150 g azeite
- 8 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Açorda de marisco
30 min
Alfajor
1 godz. 20 min
Caldeirada à algarvia
3h
Açorda de bacalhau com tomate
25 min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1h 5min
Cocotes
40 min
Patê de cavala com agrião
5min
Salada de ovas
40 min
Bacalhau no forno com esparregado de brócolos
1h 35 min.
Açordas de bacalhau e coentros com arroz de grelos
1h
Bacalhau com espargos e camarão
1h
Bacalhau à Soutelo
25 min