Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g coentros
- 500 g broa de milho partida em pedaços
- 100 g azeitonas pretas s/ caroço
- 800 g água
- 400 g bacalhau demolhado e desfiado
- 150 g azeite
- 8 dentes de alho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2330 kJ / 557 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 35 g
Alternatywne przepisy
Açorda de bacalhau com tomate
25 Min
Açorda alentejana de bacalhau
30 Min
Peixe escondido da horta
1 Std. 20 Min
Peixe à Portuguesa
6hod. 45min
Poejada
45 Min
Crumble de tomate, pimentos e bacalhau
50 Min
Bacalhau no pão gratinado
1j
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 Std. 5 Min
Caldo de bacalhau
30 Min
Salada de polvo com batata e maçã
50 Min
Bacalhau com feijão e grelos com crosta de broa e batatas no forno
1 Std. 35 Min
Açorda de marisco
30 Min