Pane a strati con pesto al basilico

Pane a strati con pesto al basilico

4.9 25 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    540 g
  • di lievito di birra fresco
    18 g
  • di farina manitoba + q.b.
    560 g
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di burro a pezzi
    30 g
  • di sale
    2 cucchiaini
  • di succo di limone
    1 cucchiaino
Pesto di basilico
  • di Parmigiano reggiano a pezzi
    80 g
  • di pinoli sgusciati
    25 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    75 g
  • di sale
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • di olive denocciolate nere o verdi, a rondelle + q.b.
    50 g
  • di pomodori secchi a striscioline + q.b.
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 366.5 kcal / 1534.4 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 15.1 g
Węglowodany 47.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 0.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Możesz także polubić...