Pane a strati con pesto al basilico

Pane a strati con pesto al basilico

4.9 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Impasto
  • 540 g di acqua
  • 18 g di lievito di birra fresco
  • 560 g di farina manitoba + q.b.
  • ½ cucchiaino zucchero
  • 30 g di burro a pezzi
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 cucchiaino di succo di limone
Pesto di basilico
  • 80 g di Parmigiano reggiano a pezzi
  • 25 g di pinoli sgusciati
  • 1 spicchio di aglio
  • 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 75 g olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 50 g di olive denocciolate nere o verdi, a rondelle + q.b.
  • 50 g di pomodori secchi a striscioline + q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 0.4 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1534.4 kJ / 366.5 kcal
Tłuszcz 15.1 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...