Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 540 g di acqua
- 18 g di lievito di birra fresco
- 560 g di farina manitoba + q.b.
- ½ cucchiaino di zucchero
- 30 g di burro, a pezzi
- 2 cucchiaini di sale
- 1 cucchiaino di succo di limone
Pesto di basilico
- 80 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 25 g di pinoli sgusciati
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 75 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 50 g di olive denocciolate, nere o verdi, a rondelle + q.b.
- 50 g di pomodori secchi, a striscioline + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1534.4 kJ / 366.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 0.4 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle noci al Varoma
3 Std. 30 Min
Impasto per pane veloce
45min
Pane al latticello
18 godz.
Casoncelli alla zucca (vegan)
1h 30min
Torta di pere e limoni canditi (TM6)
3 Std.
Formaggio fresco alle noci e pane al siero di latte
12 godz. 15 min
Chai latte parfait
15h 5min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby® (TM6)
3 Std.
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3 Std. 30 Min
Pane semplice
4h
Pane alla zucca con uvetta
19h
Pizza con patate, funghi porcini e salsiccia
3 Std. 50 Min