Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di latte
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 3 cucchiaini di lievito di birra disidratato -
10
g di malto d'orzo
lub 10 g di zucchero - 1450 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 600 g di farina manitoba
- 8 g di sale
- 30 g di succo di limone
Farcitura
-
200
g di cipolle bianche, pulite a fette
lub 200 g di cipolle rosse, pulite a fette - 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 50 g di acqua
- 2 cucchiaini di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2161.8 kJ / 516.7 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 83.6 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1200.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia a bastone
5h
Panini ai semi al Varoma
2h 30min
Focaccia alle cipolle
2 godz. 20 min
Pizzette
3h 40min
Focaccia alle olive (TM6)
2h
Focaccia croccante stracchino e squacquerone
2h
Focaccia ad alta idratazione TM6
5h
Focaccine morbide
3h 30min
Focaccia genovese (TM6)
5h
Focaccia barese TM6
4h
Pizza con salame piccante TM6
3h 30min
Pizza napoletana
9 Std.