Magic bean chocolate cake

Magic bean chocolate cake

4.7 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 portions

Składniki

Cake
  • unsalted butter softened and cut into pieces, plus extra to grease
    120 g
  • canned kidney beans drained and rinsed (approx. 250 g after draining)
    400 g
  • strong brewed coffee (see Tips)
    1 tbsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • eggs
    5
  • coconut sugar
    140 g
  • cocoa powder
    70 g
  • gluten free baking powder
    1 tsp
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • sea salt
    ¼ tsp
  • dark chocolate (50% cocoa) broken into pieces
    120 g
Swiss meringue topping
  • white sugar
    100 g
  • egg whites
    2
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Assembly
  • fresh strawberries hulled and sliced
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 283 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1235.2 kJ / 295.2 kcal
Tłuszcz 15.8 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 34.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...