Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 120 g unsalted butter, cut inot pieces, softened, plus extra to grease
- 400 g canned kidney beans, drained and rinsed (approx. 250 g after draining)
- 1 tbsp strong brewed coffee (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 5 egg
- 140 g coconut sugar
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp gluten free baking powder
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp sea salt
- 120 g dark chocolate (50% cocoa), broken into pieces
Swiss meringue topping
- 100 g white sugar
- 2 egg whites
- 1 tsp lemon juice
- 1 pinch sea salt
- 1 tsp natural vanilla extract
Assembly
- 250 g fresh strawberries, hulled and sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193.6 kJ / 284.2 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 287.7 mg
Alternatywne przepisy
Mini apple crumble cakes
1 godz. 15 min
Apple and date cake
1h 30min
Rocky road Christmas trees
24 godz. 30 min
Gluten free Classic Polish "tort"
2 godz. 25 min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1 Std. 55 Min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Magnolia Kitchen brownies
1h 10min
Caramel almond cashew slice (Post-natal)
2 godz. 30 min
Pepita almond Florentines
1 godz.
Gluten and grain free bread rolls cooked in a cast iron pot
1 godz. 20 min
Simple chocolate hazelnut cake
1 godz. 15 min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min