Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sponge cakes
- 140 g butter, plus extra to grease
- 200 g plain flour
- 280 g brown sugar
- 70 g Dutch cocoa powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 200 g brewed coffee
- 70 g canola oil
- 2 eggs
- 150 g buttermilk
- 1 tsp natural vanilla extract
Cream and salted caramel filling
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 120 g double cream
- 50 g dark brown sugar
- 50 g caster sugar
- 50 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean
- 1 tsp sea salt
- 600 g whipped cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2383.2 kJ / 569.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 316.7 mg
Alternatywne przepisy
Leek, chilli and chorizo sauce
40min
Butterflied chilli lemon chicken and rice
1h 45min
Non-alcoholic Christmas punch
10min
Apple Tart (TM6)
1h
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Chocolate and Raspberry Tarts
2h 50min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Golden syrup butter
10min
Espresso Martini
5 min
Croissants
16 Std.
Sticky bottom dumplings (Brett McGregor)
1h
Milo® mousse
1h 5min