Salted caramel and chocolate cake

3.7 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 slices

Składniki

Chocolate sponge cakes
  • butter plus extra to grease
    140 g
  • plain flour
    200 g
  • brown sugar
    280 g
  • Dutch cocoa powder
    70 g
  • bicarbonate of soda
    1 tsp
  • brewed coffee
    200 g
  • canola oil
    70 g
  • eggs
    2
  • buttermilk
    150 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Cream and salted caramel filling
  • unsalted butter cut into pieces
    80 g
  • double cream
    120 g
  • dark brown sugar
    50 g
  • caster sugar
    50 g
  • pure maple syrup
    50 g
  • vanilla bean
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • whipped cream
    600 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 569.6 kcal / 2383.2 kJ
Białko 6.2 g
Tłuszcz 37.3 g
Węglowodany 57.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 19.9 g
Sód 316.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...