Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 250 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Böhmische Knödel
1j
Weißwurst im Glas
14h 30min
Semmelknödel
50 menit
Milchrahmstrudel
1h 55min
Germknödel
1j
Salzburger Bierfleisch
6 godz. 50 min
Brombeer-Vanille-Sirup
2h 15 min
Mostschober
2j
Bayerischer Leberkäse
14h 30min
Linzer Seidenknödel
50 menit
Bröselknödel
40 min
Buchteln mit Powidl
2 godz. 20 min