Urządzenia i Akcesoria
Böhmische Knödel
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Portionen
Składniki
-
Weizenmehl, universal etwas mehr zum Bemehlen450 g
-
frische Germ20 g
-
Milch250 g
-
Salz1 - 1 ¼ TL
-
Ei (Größe M)1
-
Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)1 - 2 Prisen
-
Öl zum Einfetten
-
Wasser500 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
985 kJ /
235 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Selchfleischknödel mit Rotgipflerkraut
1 godz. 20 min
Grobe Streichwurst
13 godz.
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1 godz.
Wurstknödel
1 godz. 20 min
Pizza-Leberkäse
14 godz. 20 min
Linzer Seidenknödel
50 min
Böhmische Knödel
1 godz. 30 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1 godz. 40 min
Fleischbällchen auf schwedische Art (Köttbullar)
40 min
Fiakergulasch
2 godz. 15 min
Gekochtes Sauerkraut
50 min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2 godz. 40 min