Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g Weizenmehl, universal, etwas mehr zum Bemehlen
- 20 g frische Germ
- 250 g Milch
- 1 - 1 ¼ TL Salz
- 1 Ei (Größe M)
- 1 - 2 Prisen Muskatnuss, gemahlen (opcjonalnie)
- Öl zum Einfetten
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Bayerischer Leberkäse
14h 30 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min.
Sauerkraut, wild fermentiert
336h 45 min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55 min.
Szegediner Gulasch mit Erdäpfeln
1h
Erdäpfelsalat
1h
Semmelknödel
50 Min
Weißwurst im Glas
14h 30 min
Linzer Seidenknödel
50 Min
Lauwarmer Krautsalat
10 Min
Schweinsbraten in Bierdampf mit Kruste
2h 40min