Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 30 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 30 g Wasser, kalt
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- ⅛ - ¼ TL Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- 85 g Emmentaler Käse, in kleinen Würfeln (5-7 mm)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3561 kJ / 852 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 5054 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almbutter
40 min
Leberreis
35min
Käferbohnen-Tafelspitz-Sülzerl
7 Std. 10 Min
Versteckte Früchte
45 min
Alpendressing mit RUPP Feinster Streich Bergkäse
5min
Oster Küken - gefüllte Eier
1h
Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut
1h
Käsestangerl
35min
Backfisch
40 min
Aioli (ohne Ei)
10min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1h
Erdäpfelkroketten
3h 50min