Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 170 g Schweinebauch ohne Knochen und Schwarte, fett
- 210 g Faschiertes (vom Rind)
Zubereitung
- 30 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 30 g Wasser, kalt
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- ⅛ - ¼ TL Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Wiener Wurst (siehe Tipp)
- 210 g Faschiertes (vom Schwein), gekühlt in Stücken (1 cm)
- 85 g Emmentaler Käse, in kleinen Würfeln (5-7 mm)
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 3561 kJ / 852 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Tłuszcz nasycony
- 28 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 5054 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Käsestangerl
35 Min
Knuspersticks mit Speck und Käse
35 Min
Fleischstrudel für Suppe
40 Min
Pikantwurst
14h 10 min
Kochsalami
20 Std. 30 Min
Fastenbeugerl
1 godz. 30 min
Apfelfleck mit Streusel
1 Std. 40 Min
Fruchtlikör
10min
Almbutter
40 Min
Schmerstrudel
3h 20min
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
1 Std.
Wurstaufstrich
10min