Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 1 dente de alho
- 250 g miolo de camarão
- 20 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- 360 g polpa de melancia cortada em 12 rodelas (Ø 7-8 cm, 5 mm de espessura aprox.)
- 80 g pepino cortado em 32 fatias (2 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 690 kJ / 165 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bife tártaro com emulsão de mostarda
50 Min
Massa cremosa de espelta com espargos e morangos
25 min
Salada de peito de pato com vinagrete balsâmico e frutos vermelhos
1h 35min
Frango com tapenade e puré de batata com cebola caramelizada
2 godz. 15 min
Rosbife com molho de manga e malagueta
2h 45min
Mexilhão thai
25 min
Peixe miso com feijão-verde e puré de grão
3 Std.
Salada de pescada com molho de manga
35 Min
Caldeta de peixe do rio
1 Std.
Mexilhões com molho de vinho branco
45min
Molho de mostarda e dill
Brak ocen
Peras a vapor com massa folhada
1 Std.