Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 1 dente de alho
- 250 g miolo de camarão
- 20 g sumo de lima (1 unid. aprox.)
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- 360 g polpa de melancia cortada em 12 rodelas (Ø 7-8 cm, 5 mm de espessura aprox.)
- 80 g pepino cortado em 32 fatias (2 mm aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 690 kJ / 165 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 8.8 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 93 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de ervilhas e camarão
40 min
Molho Inglês
Keine Bewertungen
Sumo detox antioxidante
10 min
Rosbife com molho de curgete e hortelã
1óra
Salada legumes com molho de romã
30min
Granizado de amêndoa e lima
10 min
Pescada com salada de beterraba e rúcula
1h 35min
Salada de bacalhau com orzo
45 min
Sorvete de pêssego light
5 min
Mexilhões com pesto
25 Min
Sumo Detox - Almoço
5 min
Salada morna de couve-roxa
35 min