Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g pepino s/ casca e s/ sementes cortado em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
- 80 g noz
- 1 pé de hortelã, só as folhas
-
400
g queijo ricota
lub 400 g queijo quark - 30 g azeite
- 1 - 2 pitadas de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- 6 fatias de pão
- Folhas de hortelã q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1438 kJ / 343 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 419 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paté de requeijão com nozes
5min
Gnocchi de ricota e espinafres com molho de manteiga
1h 20min
Chá preto kombucha
192 godz. 30 min
Piza de batata-doce
1h 20min
Duas sopas frias: Espargos e ervilhas & beterraba e tomate
30 min
Noodles com feijão-verde
40 min
Esparguete de batata-doce com pesto de ervas
40 min
Crumble de legumes com ervas aromáticas
1h 5min
Salada de batata com pesto
45 min
Sopa Pho
50 min
Caprese de beringela no forno com cuscuz
1h
Arroz selvagem com curgete e alho-francês
40 min