Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di burro
- 2 uova
- 150 g di semolino
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 1500 g di brodo di carne
- prezzemolo tritato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1530.3 kJ / 365.8 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 43.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema di porri gratinata
50min
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Leek and tattie soup
40min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Salsa bolzanina
15 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1sa 10 dk
Strangolapreti alla trentina
4h
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Spatzle di cavoletti con speck
1h
Spatzle agli spinaci
1h
Buchteln alla confettura di prugne
4h 10min