Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 60 g di burro
- 2 uova
- 150 g di semolino
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 1 cucchiaino di sale
- 1500 g di brodo di carne
- prezzemolo tritato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1530.3 kJ / 365.8 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 31.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.1 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 43.8 mg
Alternatywne przepisy
Spatzle agli spinaci
1j
Zuppa di baita
45 Min
Salsa bolzanina
15min
Gnocchi bicolore
2j
Asparagi con salsa bolzanina, patate e prosciutto tirolese
1h 10 min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40 min
Bundnerfleisch (zuppa d’orzo grigionese)
55 Min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 Min
Gnocchi con la "fioreta"
30 min
Zuppa di cipolle alla francese in crosta di sfoglia
1j 30 menit
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 min
Salsa alla vaniglia (crema inglese)
15min