Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 75 g de beurre doux, coupé en morceaux, et un peu pour le moule
- 170 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 1 pincée de sel
-
½
c. à café de sucre vanillé maison
lub ¼ c. à café d'extrait naturel de vanille - 50 g d'eau
La garniture
- 1000 g de pommes, type Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin ou Gravenstein
- 30 g de sucre en poudre
- 10 g de beurre doux, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1001.9 kJ / 239.3 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 50.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte fine chèvre, mozzarella et tomates
1 Std.
Gratin de pommes de terre
1 Std. 10 Min
Salade carottes râpées
10 Min
Tartelettes aux abricots et au romarin
1 Std. 45 Min
Pizza Margherita
2 Std. 10 Min
Tartelette framboises et crumble
2 Std. 30 Min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1 Std. 30 Min
Tarte aux poires Bourdaloue
3u. 10min
Tarte fine aux pommes
2 godz. 25 min
Pizza poivron chèvre et chorizo
2 Std.
Tarte au thon à la tomate
1 Std. 30 Min
Tarte aux pommes sur lit de compote
1 Std. 30 Min