Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso per sushi
- 50 g di riso per sushi
- 1200 g di acqua + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 15 g di aceto di riso + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
Uramaki
- 2 fogli di alga nori (10x10 cm)
- 80 g di tonno fresco (adatto per l'uso a crudo, vedere consigli)
- 75 g di formaggio fresco spalmabile
- 50 g di avocado maturo, la polpa a fette
- salsa di soia q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2870 kJ / 686 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sushi donuts
50min
Shao mai di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min
Sushi misto (per 1 persona)
10 Std. 30 Min
Ravioli cinesi
1h
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 godz. 35 min
Involtini primavera
1 Std. 15 Min
Sushi di verdure raw
8 godz. 30 min
Sushi allo spada affumicato
55min
Ramen giapponese (TM6)
5h
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Baozi di maiale al vapore
2 Std. 10 Min
Ravioli di gamberi al vapore
1 Std. 15 Min