Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di latte
- 25 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 150 g di zucchero
- 60 g di burro a pezzi
- 3 tuorli
- 1 albume, leggermente sbattuto
- 250 g confettura di albicocche
- 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1104 kJ / 254 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rotolo alla frutta
1h 25min
Krapfen ripieni alla confettura di albicocche
2 godz. 30 min
Fiocchi
7 Std. 30 Min
Girelle al cioccolato
9h 40min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Ciambelle di Carnevale
4hod. 5min
Impasto per pizza
1h
Pandoro
12 Std.
Panini al latte
4h 50min
Croissant al cioccolato
3h 35min
Biscottini ad occhio di bue
1h 10 min
Fantasia di biscottini da tè
45 min