Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 300 g di farina per torte + q.b. per spolverizzare
- 400 g di burro molto freddo a pezzi piccoli (1-2 cm)
- 200 g di farina manitoba
- 180 g di acqua molto fredda
- 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
- 180 g di cioccolato al latte a pezzi (da 10 g)
- 1 uovo sbattuto
- 4 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1391 kJ / 333 kcal
- Białko
- 41.45 g
- Węglowodany
- 28.91 g
- Tłuszcz
- 22.29 g
- Błonnik
- 1.23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croissant al burro (alla maniera de Colazione da Tiffany)
5sa 15 dk
Briochele
6h
Pizza Margherita
2小时
Tortine sorpresa
12h
Mini croissant con pancetta affumicata
2小时
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Pane per hamburger
3 Std. 20 Min
Girelle al cioccolato
9 godz. 40 min
Torta pacchetto regalo
4hod. 30min
Croissant francese
5hod. 20min
Hot dog
4h 55 phút
Bomboloni al forno
3hod. 35min