Urządzenia i Akcesoria
Beef Wellington (Ben)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz. 10 min
8 portions
Składniki
Beef Wellington
-
beef tenderloin (2 pieces, 14 oz ea.)28 oz
-
extra virgin olive oil3 ½ oz
-
Dijon mustard2 oz
-
garlic cloves peeled2
-
shallot in pieces1 ½ oz
-
fresh cremini mushrooms14 oz
-
button mushrooms7 oz
-
salt to taste1 tsp
-
ground black pepper to taste¼ tsp
-
fresh thyme leaves only5 sprigs
-
prosciutto (approx. 3.5 oz)8 slices
-
pâté (opcjonalnie) softened3 oz
-
puff pastry2 sheets
-
egg yolks slightly beaten2
-
Fleur de Sel1 tsp
Sauce
-
olive oil1 oz
-
unsalted butter1 oz
-
beef tenderloin filet mignon, in pieces (1½ in.)7 oz
-
black peppercorns12
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme leaves only, plus extra to garnish3 sprigs
-
red wine vinegar2 tsp
-
red wine e.g. merlot or cabernet (1 bottle)25 ½ oz
-
16 oz waterbeef broth16 oz
-
salt½ tsp
-
corn starch2 tbsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1510 mg
Białko
37 g
Kalorie
3012 kJ /
720 kcal
Tłuszcz
49 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
15 g
Węglowodany
17 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hollandaise Sauce
15 Min
Matzo Ball Soup
1 Std. 20 Min
Steak with Peppered Parmesan Sauce and Roquefort Potatoes
50 Min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Stuffed Pork Loin with Apple Cider Sauce
1 Std.
Beef Wellington (Ben) Metric
10 Std. 10 Min
Sous-vide Scallops with Saffron Sauce
1 Std.
Texas Chili
1 Std. 10 Min
Angel Berry Trifle
30 Min
Biltmore Chianti Glazed Beef Short Ribs
4 Std.
Beef Tenderloin with Parmesan Horseradish Sauce
55 Min
Lobster Bisque
1 Std. 50 Min