Sous-vide Salmon with Creamy Avocado

4.8 57 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

Creamy Avocado
  • avocado flesh only, peel and pit removed (see Tip)
    8 oz
  • salt
    ¼ tsp
  • lime freshly squeezed (juice only)
    1
Salmon
  • water (enough to fully submerge bags, not to exceed max. fill line)
    60 oz
  • lemon juice
    1 oz
  • fresh salmon fillets (4 x 5 oz, 1 in. thick)
    20 oz
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • extra virgin olive oil divided
    4 tsp
  • fresh dill plus extra to garnish
    4 sprigs
  • vegetable oil to sear
  • lime sliced, to garnish
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 541.3 mg
Białko 30.2 g
Kalorie 1808.5 kJ / 432.2 kcal
Tłuszcz 31.8 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Węglowodany 7.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...