Flammkuchen vodese

Flammkuchen vodese

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • 220 g di acqua lauwarm
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • ½ cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
    1 bustina di lievito secco, (7 g)
  • 400 g di farina + q.b per spianare
  • 30 g di olio di oliva
  • 1 ½ cucchiaino di sale
Finitura
  • 2 cipollotti mit dem Grün, halbiert, Grün in Stücken (3 cm)
  • 180 g di panna acida (20% di grassi)
  • ¼ di cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 380 g di patate, a pasta gialla densa geschält, in gehobelten Scheiben (1 mm)
  • 300 g di salsiccia, precotta, affumicata (Kabiswurst), aufgeschnitten, Inneres herausgeschabt, zerzupft
    300 g di salsiccia vodese

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25 g
Kalorie 3748 kJ / 900 kcal
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 91 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...