Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua, lauwarm
- 1 cucchiaino di zucchero
-
½
cubetto di lievito fresco (ca. 10 g)
lub 1 bustina di lievito secco (7 g) - 400 g di farina + q.b per spianare
- 30 g di olio di oliva
- 1 ½ cucchiaino di sale
Finitura
- 2 cipollotti, mit dem Grün, halbiert, Grün in Stücken (3 cm)
- 180 g di panna acida (20% di grassi)
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 380 g di patate, a pasta gialla densa, geschält, in gehobelten Scheiben (1 mm)
-
300
g di salsiccia, precotta, affumicata (Kabiswurst), aufgeschnitten, Inneres herausgeschabt, zerzupft
lub 300 g di salsiccia vodese
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3748 kJ / 900 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 91 g
- Tłuszcz
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Knöpfli
50min
Riso Casimiro (8 porzioni)
1h
Dip di formaggio fresco ed erbe aromatiche
10min
Lasagne
2h
Mousse di tonno
5min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Knöpfli
50min
Quiche di porro
1h 45 min
Quiche ai 4 formaggi
45min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Soupe de chalet
40min
Mousse al Toblerone®
3h 10min