Wersje kompatybilne
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 pere sbucciate e a fettine sottili
- 1 limone, il succo
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 80 g di zucchero
- 280 g di farina
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
Crema
- 250 g di ricotta scolata dal siero
- 30 g di zucchero
- 1 arancia, il succo
Terminare la preparazione
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1435 kJ / 343 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Crostatine al melograno
50 Min
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Crostata di mele
1h 5min
Cheesecake cotta alle fragole
1 Std. 30 Min
Crostata Arlecchino
1 Std.
Sfogliata di pere e cioccolato
2 Std. 50 Min
Cheesecake cotta alle mele
6 godz. 30 min
Crostata di ricotta e mirtilli
55min
Crostata classica alla frutta mista
1 Std. 20 Min
Crostata di mandorle e ricotta
1 Std. 10 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Strudel di mele
1 godz. 35 min