Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g di nocciole sgusciate e tostate
- 100 g di cioccolato gianduia a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 350 g di latte intero
- 2 uova
- 80 g di zucchero
- 20 g di cacao amaro in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Coppetta al caffè
2 Std. 15 Min
Gelato al cioccolato bianco
10 Std. 20 Min
Gelato al limone
8 Std. 20 Min
Gelato al torrone
10 Std. 20 Min
Stracciatella
10j 25 mnt
Spagnola
10 Std. 20 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato al cioccolato
12h
Gelato al cocco
10 Std. 20 Min
Gelato allo yogurt
10 Std. 20 Min
Gelato al pistacchio senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato cioccolato e menta
10j 25 mnt