Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua + q.b.
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
-
400
g di farina tipo 1
lub 400 g di farina tipo 00 - 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
-
semi a piacere (finocchietto, papavero, sesami, zucca, ecc.)
(opcjonalnie)
lub spezie a piacere (peperoncino, curry, curcuma, paprika, zafferano, ecc.) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 510 kJ / 122 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantovanine
2 godz. 45 min
Croissant con tonno affumicato
6 Std.
Colomba salata
3 godz. 10 min
Corona di pan di pizza
4h
Filone saporito
5 godz. 20 min
Treccine al finocchio
3 Std.
Pane ragno
1 Std. 20 Min
Fiocchi di cacao
49h 30min
Pan coniglio
5h 5min
Attorcigliati al sale marino
3u. 15min
Ghirlanda centrotavola
5h 5min
Ciabattine veloci
3 godz. 10 min