Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 albumi
- 4 - 6 gocce di succo di limone, spremuto fresco
- 350 g di acqua minerale
- 1 cucchiaio di aceto
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di zucchero
- 40 g di lievito di birra fresco
- 450 g di farina senza glutine per pasta e pizza + q.b.
- 50 g di farina di grano saraceno, consentita da prontuario
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 511 kJ / 122 kcal
- Białko
- 3.98 g
- Węglowodany
- 22.82 g
- Tłuszcz
- 1.67 g
- Błonnik
- 1.27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1h 40min
Piadina (senza glutine)
1 godz. 20 min
Pane senza glutine
2h 45min
Crostini multigusto (senza glutine)
1 godz. 20 min
Pane in cassetta (senza glutine)
13 godz. 45 min
Pizza Dolomiti (senza glutine)
2h 55min
Pane alle 4 farine (senza glutine)
2h 40min
Torta margherita (senza glutine)
50min
Crêpes (senza glutine)
50min
Focaccia al rosmarino (senza glutine)
2hod. 50min
Pizza "come in pizzeria" (senza glutine)
2h 55min
Pasta per pizza (senza glutine)
2 Std. 10 Min