Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di sciroppo alla menta
- 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gelato al cioccolato bianco
10 Std. 20 Min
Gelato alla nocciola senza uova
10 Std. 20 Min
Gelato al cocco
10 Std. 20 Min
Gelato al cioccolato
12u.
Gelato ai pinoli e caffè
8u. 30min
Granita alla menta
10 Min
Gelato fiordilatte senza lattosio
10 Std. 20 Min
Gelato allo yogurt
10 Std. 20 Min
Gelato al gianduia
10 Std. 20 Min
Stracciatella
10 Std. 25 Min
Gelato allo zabaione
10 Std. 20 Min
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min