Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 - 6 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 150 g di farina tipo 00
- 180 g di farina manitoba
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di za'atar (mix di spezie, vedere consigli)
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1603 kJ / 383 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane barese
6h 15 min
Pane al latte con semi di papavero
1 Std. 40 Min
Filone di sola semola
2 Std. 50 Min
Focaccia al rosmarino
2j 30 menit
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Ciabattine veloci
3h 10min
Pagnotta al rosmarino
3h 30min
Panini al latte
4 godz. 50 min
Pane con farina di mais
5h 5 min
Filoncini alla cipolla
3j 50 menit
Pane pugliese
29h 20 min
Polka (pane francese)
5h