Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di acqua
- 100 g di lievito madre, precedentemente rinfrescato e a pezzi
- 375 g di farina tipo 0
- 125 g di farina di grano duro
- 10 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1454.2 kJ / 347.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Pane al rosmarino e salvia
18h
Pagnotta al rosmarino
3 godz. 30 min
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4h
Pane alla birra
4 Std. 55 Min
Maritozzo romano
11 godz.
Pane injera
8h 30min
Pizza di pasqua dolce
3h
Ciambella ciociara
3h
Pane toscano con lievito madre
5 Std.
Torcolo di San Costanzo
5 godz. 30 min
Pagnotta casereccia
5 Std. 10 Min
Torta al testo
1h