Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di mortadella a cubetti
- 50 g di prosciutto crudo a cubetti
- ½ gambo di sedano
- 1 carota
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
- 100 g di lonza di maiale a pezzi
- 70 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- 250 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- brodo di pollo q.b. per la cottura
- Parmigiano reggiano q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4337 kJ / 1036 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crescia sfogliata urbinate
1h 30min
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1h 30min
Zuppa imperiale
1h
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2h 30 min
Tortellini in brodo
1h 20 min
Pastaragia
25 min
Tortelli verdi
3h 30min
Ciambella romagnola
1h
Tortelli di patate e ricotta
1h 20 min
Gnocchi al sugo di anatra
2h
Passatelli
45min
Tigelle
3u. 50min