Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca
- 400 g di farina tipo 00
- 4 uova
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 50 g di pane raffermo a pezzi
- 50 g di mortadella a cubetti
- 50 g di prosciutto crudo a cubetti
- ½ gambo di sedano
- 1 carota
- 1 scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
- 100 g di lonza di maiale a pezzi
- 70 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- 250 g di acqua
- 2 chiodi di garofano
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 1 uovo
Terminare la preparazione
- farina q.b.
- brodo di pollo q.b. per la cottura
- Parmigiano reggiano q.b. per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4337 kJ / 1036 kcal
- Białko
- 70 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erbazzone reggiano
2 Std.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 Std. 30 Min
Tortelli di patate e ricotta
1 Std. 20 Min
Passatelli
45min
Pasta all'uovo
1h
Pastina da minestra
10 Min
Tortelli verdi
3 godz. 30 min
Torta di tagliolini
4h
Cappelletti ripieni in brodo di cappone
2 Std. 30 Min
Tortellini alla bolognese
1 Std. 20 Min
Zuppa imperiale
1h