Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di acqua
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 300 g di farina manitoba
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di zucchero
Copertura
- 80 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao in polvere zuccherato
- 100 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 40 g di gocce di cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Bomboloni al forno
3u. 35min
Croissant al cioccolato
3u. 35min
Torta gelato ricotta, pere e cioccolato
3 Std.
Torta soffice al cocco
45min
Merendina alla crema gianduia
1h 30min
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55min
Torta all'olio senza uova
1 Std. 10 Min
Torta margherita
50min
Torta semplice al cioccolato
50min
Crostata alla crema di cioccolato
1h 45min