Torta Bimby® al cioccolato e fragole

Torta Bimby® al cioccolato e fragole

4.6 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 fette

Składniki

Pan di Spagna
  • 4 uova
  • 120 g zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
  • 120 g farina
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema Bimby® al cioccolato
  • 100 g zucchero
  • 100 g cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 40 g farina
  • 500 g di latte
  • 2 uova
  • acqua q.b.
  • cubetti di ghiaccio q.b.
Terminare la preparazione
  • 400 g di fragole

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Białko 9.4 g
Kalorie 1754.6 kJ / 419.4 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Węglowodany 74.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...