Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 100 g di burro
- farina tipo 00 q.b. per infarinare
- 6 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 pizzico di sale
- 250 g di cioccolato fondente a pezzi
- 30 g di olio di oliva
- 150 g di zucchero grezzo
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 1000 g di acqua
Glassa
- 1 uovo
- 60 g di zucchero
- 60 g di burro
- 60 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4690 kJ / 469 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato al Varoma
2óra
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6 godz. 30 min
Mini Japanese cotton cheesecake (senza glutine)
1 godz. 30 min
Torta crema e cioccolato
1h 35min
Meringata al cioccolato
9h 25min
Torta al cioccolato cotta a vapore con panna montata
1j 10 menit
Merendina alla crema gianduia
1 godz. 30 min
Focaccia dolce al cioccolato
3óra 30p
Torta al cioccolato (alla maniera de The help)
1j 45 menit
Torta al cioccolato e peperoncino
55min
Cheesecake al cioccolato
9h 30min
Torta veloce al cioccolato
20p