Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tsp pickled capers
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets
- ½ tsp lemon zest
- 130 g butter (see Tips)
- 2 pinches sea salt
- 1 tsp tomato sauce
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp brandy
- 1 tsp Madeira wine (see Tips)
- ½ tsp Worcestershire sauce
- ¼ tsp sweet paprika
- ¼ tsp curry powder
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 185 g
- Kalorie
- 4126.4 kJ / 986.2 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 106.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.1 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 750.8 mg
Alternatywne przepisy
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2h 50 min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45min
Oysters with lime granita
5 Min
Caesar salad dressing
10 min
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2u.
Prawn salad with horseradish cream
1h
Traditional cocktail sauce
5 Min
Lemon caper butter
10 min
Prawn toast with Sriracha® and sesame mayonnaise
1h
Salsa verde
5 Min
Caramelised onion jam gravy
2h 5 min
Salsa Verde
10 min