Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g fresh red chillies (approx. 9 chillies), cut into pieces
- 600 g boiling water
- 2 ½ tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 5 garlic cloves
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 345 g
- Kalorie
- 1957.8 kJ / 467.9 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 2375.5 mg
Alternatywne przepisy
Dukkah
25 Min
Thai red curry paste
10 Min
Thai green curry paste
10 Min
Chaat masala
10 Min
Madras curry powder
15 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Coriander chilli chutney
5 Min
Paneer
4 Std. 5 Min
Ginger paste
15 Min
Baingan ka bharta
1 Std. 20 Min
Za'atar seasoning
5 Min
Garlic paste
20 Min