Urządzenia i Akcesoria
Harissa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
345 g
Składniki
-
fresh red chillies (approx. 9 chillies), cut into pieces150 g
-
boiling water600 g
-
cumin seeds2 ½ tsp
-
coriander seeds2 tsp
-
garlic cloves5
-
extra virgin olive oil40 g
-
salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 345 g
Sód
2375.5 mg
Białko
5.2 g
Kalorie
1957.8 kJ /
467.9 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Węglowodany
22.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Thai red curry paste
15 min
Garam masala
10 min
Thai green curry paste
10 min
Mixed mushroom pâté
1 godz. 25 min
Everyday Indian curry paste
30 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Spiced tomato chutney
30 min
Aloo tikki
55 min
Paneer
4 godz. 5 min
Ginger paste
15 min
Olive oil, garlic and almond soup
5 min
Bengali fish cakes
1 godz. 20 min